INSTAGRAM Joan_Otazu

VER EL MUNDO EN BLANCO Y NEGRO Y ESCUCHAR CON El OÍDO LOS COLORES
La mayoría de fotógrafos consagrados aseguran que no hace falta salir del propio barrio para disfrutar plasmando tu propia mirada del mundo. La belleza está en todas partes.La fotografía es una de las artes contemporáneas , que igual que la pintura, la escultura o la música pretenden ser una forma de expresión del artista para expresar emociones, sentimientos y pensamientos. La fotografía es una manera de mirar. No es la mirada misma. “La fotografía es un medio muy complejo, te pide que digas cosas con un esparadrapo en la boca”….. Blog 20 nov 2011. EMAIL: joanotazu@gmail.com

MATALASSER

L’ofici de matalasser és un ofici artesanal. El matalasser és un home que fa els matalassos i els fa amb la llana de les ovelles.
Per fer un matalàs primer cal arreglar la llana , així doncs, aquesta es pica amb dos bastons (solen ser de castanyer). L'han de picar bastant fort (fan un soroll característic) fent-la voleiar per treure els microbis de la llana.
Un cop aquesta està ben picada estén la tela, a sobre hi posa la llana que quedi ben esbarriada, ben repartida per tota la tela perquè no faci bonys. Aleshores la cobreix amb l' altra meitat de tela i l'ha de cosir per tot el voltant i ho fa amb una agulla molt gran i un fil molt gruixut. Hi han una sèrie de forats a la tela que coincideixen els de sota amb els de sobre i amb una altra agulla molt més llarga s'hi passa un cordó .o beta per fer la llaçada i això es fa perquè la llana no es bellugui dins del matalàs , després cusen les cantonades per tal de donar-li la forma definitiva.
Així doncs, el matalàs ja estar fet.
Una manera de veure el món en blanc i negre i escoltar amb l’oïda els colors. Copyright © Joan Otazu
http://joanotazu.wix.com/joanroigotaz

No hay comentarios:

Publicar un comentario